Pe lângă cele 4 motive pentru care cineva ar refuza un job, motive care ţin de evaluator şi sunt descrise politically correct, să vă zic alte 4 motive pentru care cineva profi şi care nu-i constrâns să-şi găsească rapid job poate să refuze o ofertă.

1 Viitorul angajator nu-ţi dă banii pe care tu îi ceri. Tu câştigi la actualul loc de muncă 850 euro. La interviu ceri 1.000 şi ţi se oferă 900. Zici pas, 50 de euro în plus contează pentru cei care muncesc pe salariul minim pe economie. Cel mai mişto e când ţi se oferă un salariu mai mic decât cel actual. Credeţi-mă, am păţit-o prin 2007-2008.

2 Viitorul angajator te-ar plăti la negru. Tu câştigi la actualul loc de muncă 850 de euro, toţi pe contract. Potenţialul angajator îţi dă 1.000 în mână, dar pe contract minimul pe economie, restul la negru.

3 Afli că viitorul tău angajator a concediat nişte oameni acum 4 luni. Asta nu sună bine, de ce ai da actualul angajator, care e stabil financiar şi n-are probleme, pe unul care a făcut concedieri?

4 Afli că viitorul tău angajator nu prea dă concedii oamenilor iar ţie îţi place să-ţi faci două vacanţe prin Europa. E nasol ca în 2013 încă să ai zile de concediu neefectuat din 2011.