Eşti o femeie de 30+ ani, poate singură, poate într-o relaţie, şi îţi doreşti să ai alături un iubit care să devină soţul tău şi tatăl copiilor tăi. Iată 5 greşeli pe care ai putea să le faci şi din cauza cărora este posibil să rămâi singură.

Eşti singură şi …

  1. Îl aştepţi pe Făt Frumos. Cu chip şi trup de zeu olimpian, super smart, amant desăvârşit, venituri cu mult peste media Bucureştiului, atent, grijuliu, nu are nevoie de un motiv sau de o zi anume pentru a-ţi aduce flori, te răsfaţă cu complimente şi cadouri, nu-şi lasă şosetele şi hainele înşirate prin casă, este prieten cu aspiratorul, buretele şi detergentul de spălat vase, găteşte aproape la fel de bine ca un jurat MasterChef şi aş putea să continui cu lista de calităţi încă 20 de rânduri. Să ne înţelegem, nu este nimic greşit în a-ţi dori un Făt Frumos. Din contră, este normal să cauţi cel mai bun material genetic pentru viitorii tăi copii. Doar că, să o luăm matematic şi statistic. Numărul bărbaţilor care întrunesc toate aceste cerinte şi criterii este relativ mic. Mulţi dintre ei sunt deja luaţi de femei mişto sau de scorpii. Asta înseamnă că probabilitatea ca tu să întâlneşti un Făt Frumos de 30+ ani, care să fie liber şi să-i şi placă de tine, este foarte mică, și va trebui să alegi: fie bun la pat și salariu mic, fie bucătar desăvârșit și curvar, fie trup sculptat și pensat peste tot.
  1. Oferi mult mai puţin decât ceri. Vrei ca el să nu aibă burtică, dar şi tu eşti a little bit fluffy. Vrei să aibă braţe şi pectorali de invidiat, dar sânii tăi sunt departe de a fi fabuloşi. Vrei ca el să dea cu aspiratorul în timp ce tu îţi faci manichiura. Sau vrei ca el să fie bancher în timp ce tu lucrezi într-un call center. De 5 ani. Adică îl vrei pe Făt Frumos, dar tu nu eşti o Ileana Cosânzeana.

Cu toate astea, să zicem că întâlneşti un tip mai mult decât decent. Nu-i Adonis, dar nici urât, nu-i Einstein, dar inteligenţa lui este cu mult peste medie, este receptiv în pat, atent, te răsfaţă, ştie să aleagă un film, skill-urile lui culinare sunt ceva mai sus decât cartofi prăjiţi şi ouă ochiuri. Să zicem că pe o scară de la 1 la 10, unde 1 înseamnă catastrofă şi 10 înseamnă fabulos, tipul este de un 7-8 la toate majoritatea criteriilor tale. Cu toate astea…

  1. Crezi că poţi obţine ceva mai bun. În loc să te concentrezi pe relaţia pe care o ai, continui, în paralel, să cauţi. Şi s-ar putea să găseşti pe cineva care pare mai bun şi să dai vrabia din mână pe cioara de pe gard. Sau ca el să se prindă și să găsească altceva mai bun. Ideea e că trebuie să ştii când să te opreşti din căutat. Nu poţi căuta toată viaţa pe acel cineva şi mai bun decât actualul, aşa cum niciun fotbalist nu poate juca fotbal profesionist până la 60 de ani.
  1. Nu ştii de vrei. Zici că vrei copii, dar parcă i-ai vrea peste 5 ani, sau 10. Zici că vrei o relaţie, dar parcă ţi-ar mai plăcea să umbli o vreme, zici că vrei exclusivitate, dar nu o oferi. Eşti pregătită şi nu prea pentru statornicie, mereu apare la orizont câte un tip interesant. Ai un tip interesant alături, vrei să fie al tău şi doar al tău, dar parcă e interesant să fii interesată şi de ceilalţi tipi interesanţi care sunt interesaţi de tine.
  1. Faci alegeri greşite. Dai papucii tipului de 7-8 cu care eşti acum pentru un tip ceva mai frumuşel, ceva mai cool, ceva mai isteţ, cu un salariu ceva mai bun, cu o vârstă ceva mai mare decât a ta cu 10-15 ani, care este ceva divorţat şi are şi ceva 2 copii. Pentru că, fuck logic, un tip de 45 de ani şi cu 2 copii abia aşteaptă să schimbe iar scutece.

Și mai e ceva. ”Nu am nimic de pierdut” este valabil când intri la facultate sau când susții licența, nu când schimbi prefixul pentru a treia oară. Altfel, 30 rocks, dar parcă nu prea, atunci când ești singură.

Alte 8 motive pentru care femeile din New York vor rămâne necăsătorite.

femeie singura 30 ani