Motto:

creșterea economică nu-i a mea, nu-i a noastră, și nici a urmașilor urmașilor noștri.

Pesediștii se tot bat cu cărămida în piepturile lor corupte și trâmbițează creșterea economică pe care au revărsat-o peste țară, iar oamenii care încă nu-s analfabeți funcționali se caută prin buzunare și nu găsesc niciun leuț din această creștere. E normal să se întrebe unde-i creșterea economică, iar răspunsul e simplu, dar nu li-l spune nimeni.

Primii beneficiari ai creșterii economice sunt patronii și acționarii. Dacă în 2016, la Mioveni, s-au produs mașini în valoare de 1 miliarde euro, iar în 2017, în valoare de 1,3 miliarde euro,  principalii beneficiari ai acestei creșteri sunt, firește,  acționarii Dacia-Renault.

Următorul beneficiar al creșterii economice este statul. Pentru că statul încasează taxe din ce produc companiile. Cu cât companiile fac mai mulți bani, cu atât încasează statul mai mult.

Următorii beneficiari ai creșterii economice sunt managerii de top ai firmelor. Ei sunt cei care primesc bonusuri consistente pentru rezultatele pozitive ale firmelor.

Probabil vă întrebați dacă o parte a acestei creșteri economice ajunge și în buzunarele angajaților. Da, ajunge la angajații specialiști din domenii foarte competitive, unde este bătaie pe oamenii foarte buni. În buzunarele agenților de pază din mall-uri sau ale lucrătorilor din industria textilă nu ajunge niciun leu.