Pentru că sâmbătă mi-a plăcut teribil la BCR Ladies Open, duminică am revenit. La fel ca sâmbătă, am ales meciul de la terenul 2. Deh, îmi place cât mai aproape de zgură (şi de jucătoare :D), cu antebraţele sprijinite de gard. La fel ca sâmbătă, favorita mea a pierdut. Din nou, învinsa a fost jucătoarea mai temperamentală, mai nervoasă, care a dat cu racheta de pământ şi s-a războit cu mash-ul publicitar. Zuzana Kurnarova a trimis-o acasă pe Andreja Klepac cu un rapid 6-3; 6-2 iar pe mine m-a trimis la terenul 3, s-o susţin pe a noastră Sabina Lupu în meciul contra Kristynei Pliskova.

Artăgoasă şi bătăioasă, Sabina a câştigat primul set cu 6-2, l-a pierdut dramatic pe al doilea cu 6-7 iar în decisiv, cu toată susţinerea publicului, a încasat un 2-6. Lady Lupu a făcut o figură frumoasă şi m-a impresionat prin ambiţia cu care a tras de fiecare minge. Deloc lenesă, deloc comodă. Publicul mi-a plăcut din nou. Frumos, decent şi inimos, a încurajat-o permanent pe Sabina şi a aplaudat fiecare minge câştigată de româncă.

Dar cel mai mult m-a impresionat Kristyna Pliskova. Cât calm şi câtă stăpânire de sine îţi trebuie să întorci o partidă în care nu te susţine şi nu te încurajează nimeni. Kristyna, chapeau!