Povestea 1

MamaGina trăiește într-un sat oarecare de pe malul Oltețului. Merge încet, proptită în baston, spre 80 de ani și așteaptă veșnicia în fața televizorului. Nu ratează niciun buletin de știri și niciun talkshow cu politicieni. Îți poate spune cu precizie de 4 zecimale toate relele făcute de tehnocrați și toate lucrurile bune pe care pesedeul și domnul dragnea le-au făcut pentru oameni. Te-ai aștepta ca, așa informată fiind, să știe și de țeapa cu ”metoda accidentul”, știrile pe acest subiect fiind gârlă la televizor. Doar că nu, aceste știri au ocolit cu grație urechile și creierul lu’ MamaGina.

Țeparii isteți au adaptat metoda accidentul pentru nevoile oamenilor care n-au telefon mobil pentru că-s săraci iar semnalul nu bate până la WC-ul din fundul curții. I-au zis ”metoda căruța cu lemne”. La începutul iernii, un necunoscut a strigat la poartă și i-a spui MameiGina că l-a trimis băiatul ei după zece milioane. Că băiatul a fost în pădure să taie lemne, că l-a prins poliția tăind lemne din pădurea Ocolului Silvic și, ca să nu-i confiște lemnele și să nu-i facă dosar penal, trebuie să le dea urgent zece milioane.  Iar MamaGina n-a avut nicio problemă să dea acești bani unui necunoscut.

Povestea 2

Eram la bancă cu niște treburi. La casierie, înaintea mea, o bătrână cam pe la 75 de ani. A depus 500 lei în cont, l-a întrebat pe băiatul de la ghișeu câți bani are în total în cont (8.400 lei avea în cont, bătrâna era suficient de surdă încăt casierul a trebuit să repete de 3 ori) și cum ar putea să facă să deschidă 2 conturi pe numele celor 2 nepoți ai ei, dar fără ca nepoții să știe, ci să afle după moartea ei. Moment în care, neîntrebată de nimeni, bătrână a început să povestească tot: cum îi cheamă pe nepoți, câți ani au, care este student și care este medic rezident. Practic, dacă băiatul de ca casieria băncii ar vrea să o ușureze pe bătrână de cei 9.400 lei, are toate informațiile necesare pentru a aplica ”metoda accidentul”. Are adresa ei și numărul de telefon în sistem, știe cum îi cheamă pe nepoți, are suficiente detalii cât să încropească o poveste. Dar de ce să-ți ții gura când poți să te lauzi în stânga și-n dreapta cu ce nepoți frumoși și deștepți ai și cu câți bani o să le lași moștenire? Ce s-ar putea întâmpla rău?