Cei care au schimbat angajatori înainte de 2011 îşi amintesc că, în cazul demisiei, perioada de preaviz era de 15 zile calendaristice (vorbesc despre funcţiile de execuţie). Ei bine, deşteptul de Boc a schimbat, cu noul Cod al Muncii intrat în vigoare din mai 2011,  perioada de preaviz la 20 de zile lucrătoare (asta ca să facă pe plac patronatului, deşi îmi amintesc precis cum declara că perioada de preaviz va rămâne neschimbat – repet, mă refer la situaţia demisiei).

Pe de o parte, patronul are dreptate să ceară o perioadă de preaviz mai mare. Atunci când îi pleacă un om de care el are nevoie, în 15 zile lucrătoare patronul abia are timp să dea anunţ, să primească CV-uri şi eventual să vadă vadă câţiva oameni la interviu.

Pe de altă parte, chiar şi în cazul preavizului de 20 de zile lucrătoare, patronul tot nu reuşeşte să suprapună, pentru 1-2 zile, angajatul care-i pleacă şi angajatul nou venit, astfel încât între cei doi să aibă loc o predare-primire de sarcini, responsabilităţi, proiecte, task-uri.

Adevărul este că, atunci când are un post vacant, angajatorul vrea ca angajatul să-i vină cât mai repede. Dap, când îi pleacă un om care-i este util, angajatorul vrea să-l ţină în preaziv 20 de zile lucrătoare (că aşa zice noul Cod al Muncii), DAR atunci când are nevoie de un om nou, angajatorul îi cere să vină cât mai repede, eventual să nu stea 20 de zile lucrătoare în preaviz (dacă angajatul are un loc de munca din care trebuie să demisioneze).

Concret:

1 Un prieten îmi povestea astăzi că şi-a găsit o altă firmă (acelaşi post, controlor financiar, alt domeniu de activitate, mai mulţi bani) doar că are o problemă: noul angajator îi cere să-i vină în 10 zile lucrătoare, în timp ce (încă) actualul angajator nu-l lasă să plece mai devreme de 20 de zile. Mda, prietenul meu are o problemă.

2 Un alt prieten a avut aceeaşi păţanie în luna februarie, doar că s-a dovedit un foarte bun negociator şi a plecat fără să stea tot preavizul (i-a făcut fostului patron o ofertă de nerefuzat).

Ideea este că ultimul Cod al Muncii cam îngrădeşte libera circulaţie a angajaţilor şi le cam pune beţe în roate. Oamenii erau învăţaţi cu preavizul de 15 zile lucrătoare, în timp ce angajatorul este dispus să respecte noul preaviz de 20 de zile lucrătoare DOAR când îi pleacă un angajat bun, DAR nu mai este dispus să respecte noul preaviz de 20 de zile lucrătoare atunci când are nevoie urgentă de un angajat nou. Boc a făcut o prostie şi a schimbat un mers al lucrurilor cu care toată lumea era obişnuită.