La început a fost dorinţa de a face bine

Alina Iatan este fiziokinetoterapeut şi lucrează cu copiii internaţi la secţia de oncologie pediatrică Fundeni. Începând din 2011, Alina strange bani de la prieteni şi oferă cadouri copiilor internaţi în spital: dulciuri, hăinuţe, jucării. Anul acesta Alina a vrut să ofere tablete celor 30 de copii internaţi la secţia de oncologie pediatrică. Şi i-a scris lui Cristi, cerându-i o informaţie.

– Domnule Manafu […] cunoaşteţi pe cineva care vinde tablete ma ieftine. Aş vrea să cumpăr pentru nişte copii bolnavi de la Fundeni. Ştiu că sunteţi în domeniu şi m-am gândit să va întreb.

– Ai un ONG?

– Nu, sunt eu singură, cu ajutorul cui doreşte să facă un gest frumos de sărbători”

– Lasă-mă un pic!

Mai apoi a fost ideea

Manafu şi-a propus să strângă 30 de bloggeri care să ofere spaţiu publicitar pe blogurile lor firmei sau brandului care va dărui cele 30 de tablele copiilor de la Fundeni. A urmat un schimb rapid de email-uri al căror subiect era DA sau NU. Apoi…

Iar la final a fost mobilizarea

În total, 65 de bloggeri s-au alăturat iniţiativei lui Cristi. Apoi s-au alăturat cei de la Utok, care au dăruit tablete celor 30 de copii internaţi la secţia de oncologie pediatrică a spitalului Fundeni. 65 de DA s-au transformat rapid în daruri de Crăciun şi bucurie pentru micuţi.