Dacă mă las de fumat, am să-mi cresc speranța de viață cu 5 ani, iar dacă mă las și de femei, sigur mai adaug 20 de ani și prind anul 2100, când în România vor mai fi doar 10 milioane de locuitori. E logic să se întâmple așa, când din doi oameni rezultă doar un copil, socoteala de la sfârșitul vieții dă cu minus. Ca să rămânem pe creștere economică zero, ca pe vremea lui Văcăroiu, ar însemna ca fiecare cuplu să facă doi copii, ceea ce nu prea se întâmplă pentru că rate la bănci pe 30 ani, salarii mici, costul vieții e mare, alocația mică.

Toți politicienii vorbesc despre necesitatea stimulării natalității, nimeni nu face nimic. Nu, creșterea alocației pentru copii la 100 sau 200 lei nu-i suficientă, plus că i-ar stimula doar pe cei din categoiile sociale defavorizate să facă și mai mulți copii care nu vor îngroșa clasa de mijloc, dar nu i-ar stimula și pe cei care lucrează cu Contract Individual de Muncă, PFA sau drepturi de autor.

Soluția pentru stimularea natalității ar fi, după mintea mea, impozitul pe venit. Ai un copil, plătești impozit pe venit 10%, în loc de 16%. Impozit redus pentru ambii părinți, indiferent dacă realizează venituri pe CIM, PFA sau drepturi de autor. L-ai făcut și pe al doilea? Super, impozit pe venit ZERO. L-ai făcut și pe al treilea. Mirobolant, statul premiază familia eroină cu 10.000 euro. Păreri?

poiana lui Iocan