S-au făcut 3 luni de când tot merg la sala de fitness, dar n-am să povestesc acum cum dalta lui Michelangelo înlătură marmura care este în plus, dezvelindu-mi trupul de zeu olimpian. Nu, acum am să zic despre câteva lucruri pe care le-am observat la sală şi care nu-s ok.

1 Încălţările nepotrivite. O tipă aleargă pe bandă încălţată în tenişi, alta într-un fel de espadrile-balerini, iar o alta într-un fel de cizmuliţe cu talpă plată. Remarca asta a avut-o şi Andrei referitor la cei care aleargă în parc. Doar că, dacă în parc alergi echipată cu ce găseşti prin casă, deşi nu e bine să o faci în tenişi, mi se pare stupid să dai 160 lei pe abonament şi să nu mai găseşti 100 lei pentru cei mai ieftini runnings din Decathlon. Wtf, cei de la departamentul Dezvoltare & Research al firmelor de echipament sportiv nu le-au zis acestor încălţări runnings pentru că erau în pană de idei.

2 Parfumatul excesiv. Am simţit-o de cum a trecut pe lângă mine, efectiv am început să simt furnicături în nări, tipa vărsase pe ea sticla cu parfum. Băi, la sală mergi să transpiri, iar combinaţia dintre o tonă de transpiraţie şi una de parfum are un rezultat devastator.  Dai cu apă şi săpun înainte să pleci la sală, pulverizezi scurt niţel deodorant şi atât. ATÂT. Cu tona de parfum dai când te întâlneşti cu cineva de pe Tinder şi ai „aşteptări” MARI de la acel date.

3 Vorbitul la telefon. Lângă mine, pe banda setată la 4 km/h,  o tipă a vorbit la telefon o oră întreagă. Soro, la sală vii ca să alergi, nu ca să te plimbi pe bandă. Poţi foarte bine să vorbeşti la telefon plimbându-te prin parc sau chiar la tine în casă, iar de banii de abonament la sală îţi cumperi ceva drăguţ.

 4 Ieşitul la agăţat. Sunt două pupeze care se plictisesc de bandă după 10 minute şi de bicicleta eliptică după 3, apoi caută să intre în vorbă cu diverşi. Ochii li se rotesc în orbite precum girofarul şi le sclipesc precum farul din port. Iar după ce capătă atenţia vreunui tip, se cocoaţă toţi 3 sau 4 pe un aparat şi rămân acolo la discuţii. Bine, eu n-am o problemă cu faptul că ele caută un buştean pentru scorbură, deşi asta pot găsi foarte bine pe Tinder sau într-un bar, problema mea e că ocupă aparatul aiurea.

Şi da, cum aţi remarcat şi voi, toate aceste 4 observaţii sunt legate de femei 🙂 Pe un singur tip l-am văzut vorbind la casca bluetooth, dar discuţiile lui erau punctuale şi job related.  Aş zice că bărbaţii înţeleg mai bine decât femeile care-i conduita la săla de fitness