Sau ziua în care Bergenbier şi-a emasculat brandul fără ca prietenii să ştie de ce.

Dragă clientule, între noi fie vorba, de data asta ai comis-o. Înţeleg că ai simţit nevoia să-i faci lu’ Bergenbier un frăţior anemic la alcoolemie. E ok, merge. Înţeleg şi că ai simţit nevoia să-i faci un frăţior mai rough, dintr-o bucată, nefiltrat. Fie, merge şi asta, Trout ăla e un dobitoc, ce ştie el?  Dar cu metrosexualul ăsta lemonoid chiar ai dat-o în bară. Nici bărbat, nici femeie, poartă mustaţă dar unghiile par date cu lac, are păr pe picioare dar vorbeşte cam subţire. Nu cred că tagma bărbaţilor care beau bere şi răgăie ştiu ei de ce îl vor accepta pe efeminatul ăsta făcut din apă plată cu lămâie. Apropo, se bea cu umbreluţă?

Lăsând gluma la o parte, după ce ani de zile a comunicat şi a explorat teritoriul masculin, Fresh Lemon reuşeşte să facă o struţocămilă din Bergenbier. Nu, berea fructată nu este o băutără pentru bărbaţi. Ok, un bărbat poate bea una fructată de curiozitate, ca fapt divers, pe ascuns, la el acasă. Dar nu o va face niciodată în bar sau la terasă, cu prietenii. Pentru a nu le da motive şi prilej de caterincă.

Părerea mea, Bergenbier cu lămâie ar fi fost o idee bună de o campanie-păcăleală de 1 aprilie, care să preceadă campania de Ziua bărbatului – 5 mai.

Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, pe lângă Bergenbier clasică, fără alcool şi nefiltrată din grâu, tocmai a fost lansat Bergenbier Fresh Lemon. Aşteptăm variantele cu fructe de pădure, dude şi zarzăre.